Google Maps vermelding

Jouw salon boven aan de zoekresultaten van Google? Lees dan deze blog over Google Places, met een makkelijk stappenplan zodat je dit meteen zelf kunt inzetten!

Google Places is een goede manier om de zichtbaarheid van jouw salon snel en eenvoudig te vergroten op internet. Google Places is de naam voor de kaart die je te zien krijgt als je in Google op plaatsnaam zoekt. Bijvoorbeeld op ''Schoonheidsspecialiste Alkmaar''. Juist voor de wat kleinere bedrijven is dit een goede manier om de website te promoten en het is een gratis dienst, laat deze kans dus niet onbenut!

Volgens Google heeft 1 op de 5 zoekopdrachten te maken met locatie. Wanneer mensen lokaal zoeken zijn de eerste resultaten vaak Google Places pagina's. Een andere goede reden om een Places vermelding aan te maken of te optimaliseren, is dat er bij zoekopdrachten de kaart met lokale bedrijven boven de advertenties aan de rechterkant verschijnt, daarbij verschijnen de lokale vermeldingen boven veel organische resultaten (resultaten waarvan Google denkt dat deze het meest interessant zullen zijn voor de lezer).

Stap 1: Ga naar ′Google Mijn bedrijf′
De eerste stap is om naar Google Mijn Bedrijf te gaan. Klik vervolgens op “Uw bedrijf op Google”.
Als je al gebruik maakt van de diensten van Google (bijvoorbeeld een Gmail account) kun je hier inloggen met jouw gegevens. Als dit nog niet het geval is, kun je hier eerst een gratis account aan maken.

Stap 2: Zoek jouw salon & verifieer
Je krijgt nu een scherm te zien waarin je kunt zoeken naar jouw salon. Ook wanneer je nog nooit een vermelding hebt aangemaakt, kan jouw salon er wel tussen staan. Wanneer je bedrijfsnaam niet voorkomt kun je op “deze komen allemaal niet overeen” – Je bedrijf toevoegen. Deze knop zie je pas als je zoekt op je bedrijfsnaam. Vervolgens kun je je account verifiëren, dit is heel belangrijk, want anders zou iedereen zich als jouw bedrijf voor kunnen doen.

Stap 3: Vul jouw bedrijfsgegevens in
Vul je bedrijfsgegevens zo accuraat mogelijk in. Houd goed in de gaten dat alles wat je hier neerzet openbaar gemaakt wordt op het internet. Kijk in het kaartje of het markeringsbolletje op de juiste plek staat. Je kunt dit eventueel corrigeren. Tip: gebruik in je bedrijfsomschrijving bij voorkeur de zoektermen waar je graag op gevonden wilt worden (schoonheidssalon, schoonheidsspecialiste, plaatsnaam). Hier kun je verder je openingstijden en welke betaalmethodes je accepteert invullen.

Je kunt een aantal foto’s toevoegen, de foto die je als eerste toevoegt is de hoofdfoto van je bedrijfsvermelding. Deze foto is als enige zichtbaar wanneer je bedrijfsvermelding zichtbaar is in de zoekresultaten van Google of in Google Maps. Vergeet niet om bij 'Aanvullende details' de dingen te vermelden die jou bijzonder maken. Als je klaar bent, klik dan op Verzenden.

Nog enkele tips om Google Places tot een succes te maken:

  • Zorg dat een aantal klanten na bezoek aan jouw salon een recensie schrijven. Dit zorgt voor een betere ranking (de plek die jouw website inneemt op Google).

  • Meld je aan als schoonheidssalon 'Stralendmooi' in plaats van alleen 'Stralendmooi'. Mensen zullen namelijk zoeken op 'schoonheidssalon'.

  • Vul de gegevens zo volledig mogelijk in. Ook foto's en openingstijden zijn belangrijk. Vooral met de foto's kun je een goede impressie geven van jouw salon aan (potentiële) klanten.

  • Voor de foto's in het Google Places account hanteert Google specifieke normen en eisen. Om jouw online visuele presentatie en Google Places profiel zo succesvol mogelijk te maken kun je het beste gebruik maken van een Google Trusted Photographer.

Wil je jouw Google Places vermelding toch door een specialist laten doen? Jouwsalononline.nl helpt je graag! Klik hier voor meer informatie.