Zo word je blog beter gevonden in Google

Steeds meer schoonheidsspecialisten zien het nut van bloggen in en dat is niet gek, een blog kan zeker van meerwaarde zijn. Aan de ene kant informeer je jouw (potentële) klanten met informatie over de huid, aan de andere kant zorgt een goed geschreven blog voor een betere vindbaarheid online.

Ervoor zorgen dat jouw blog beter wordt geïndexeerd (gevonden) in de zoekresultaten is helemaal niet zo ingewikkeld, volg de volgende tips en je komt al een heel eind.

Geen tijd of zin om je eigen blog te schrijven? Laat het dan door mij doen! Klik hier!

 

Tip 1: Focus

Bedenk eerst op welke zoekwoorden jij graag gevonden zou willen worden met de blog. Schrijf je bijvoorbeeld over acne en hoe dit te behandelen, kun je ervoor kiezen om ‘acne’ en ‘acnebehandeling’ als trefwoorden te gebruiken. Focus je op maximaal twee zoekwoorden, meer zoekwoorden worden door Google niet geïndexeerd.

Daarnaast heeft het kiezen voor maximaal twee zoekwoorden nog een ander voordeel. Het verbetert namelijk de leesbaarheid van de tekst. Twee zoekwoorden is gemakkelijker om te verwerken in de tekst, zonder dat dit geforceerd of onnatuurlijk overkomt bij de lezer.

Onthoud dat een zoekwoord eigenlijk een behoefte is van de consument. Denk dus niet in zoekwoorden, maar in vragen, behoeften en problemen. Hoe beter je de behoefte vervult die achter het zoekwoord verscholen gaat, hoe kwalitatever jouw blog is.

Tip 2: Zoekwoorden in de tekst verwerken

Je hebt inmiddels gekozen voor ‘acne’ en ‘acnebehandeling’ als zoekwoorden. Deze dien je nu terug te laten komen in de tekst.

Idealiter doe je dit op vier punten, namelijk: Titel: in de ttel van de blog, voorbeeld: Acnebehandelingen die zorgen voor directe resultaten.

Body: Daarnaast laat je de woorden nog een aantal keer terugkomen in de inleiding en in de verdere blog.

URL: De trefwoorden verwerk je in de url. Als een zoekmachine deze link ziet snapt hij er weinig van: http://www.schoonheidssalonalmere.nl/categorie-4/node-1532/123566_4721.asp

Zorg er dus voor dat je de URL aanpast naar:

http://www.schoonheidssalonalmere.nl/acnebehandelingen/

Als laatste verwerk je het zoekwoord in de meta descripton.

Tip 3: Vergeet de afbeeldingen niet

Afbeeldingen spelen een belangrijke rol bij de vindbaarheid van je website. Door bij iedere afbeelding het zoekwoord in de alt-tekst op te nemen, weet Google dat deze afbeelding gaat over ‘acnebehandelingen’. Wanneer de consument zoekt op ‘acnebehandelingen’, komt jouw afbeelding in de resultaten terecht.

Als laatste geef ik je graag mee dat een blog altjd geschreven moet worden voor de lezer, niet voor Google. Het algoritme van Google is inmiddels slim genoeg om te zien dat een blog kwalitateve tekst bevat in plaats van alleen maar is volgepropt met zoekwoorden.